Bekunis

Bekunis is een geneesmiddel dat als werkzame stoffen sennaprodukten en bisacodyl in verschillende vormen (dragees, peultjes) bevat. De sennaprodukten bestaan uit natuurlijk gevormde stoffen welke een laxerende werking hebben.

Toepassing. Slechte stoelgang (verstopping, obstipatie). Voorzorgen/Waarschuwing. De aangegeven hoeveelheden niet overschrijden. Gebruik niet voortzetten indien geen ontlasting optreedt. Raadpleeg uw arts als de klachten voortduren. Bij plotseling optredende buikpijn het gebruik staken.

Bekunis

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen. Zogende moeders moeten voor het gebruik hun arts raadplegen.

Wijze van Bekunis gebruik.

Dragees: in het algemeen zijn 1 -2 dragees per dag voldoende. De dragees steeds met iets vloeibaars innemen; het beste voor het slapengaan.

Thee: twee kleine theelepels in een kopje, giet er koud of lauw water op en laat dit 20 minuten trekken; daarna door een zeefje gieten, desgewenst wat honing of citroensap toevoegen. Begin met dagelijks één kopje thee ’s avonds voor het slapengaan. Na een week kan men zowel ’s morgens als ’s avonds een kopje thee drinken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips