Becantex

Becantex is een geneesmiddel dat als werkzame stof natriumdibunaat bevat. Het middel is verkrijgbaar in de vorm van dragees en siroop. Het middel remt de hoest-prikkel.

Toepassing.

Hoest en aandoeningen die met hoest gepaard gaan.

Voorzorgen/Waarschuwing.

In verband met het hoge suikergehalte van de siroop (740 mg suiker per ml siroop) moeten diabeten voorzichtig zijn met het innemen. Men moet zijn arts waarschuwen, indien het middel in enkele dagen niet het gewenste resultaat oplevert.

Gebruik tijdens zwangerschap.

Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Becantex

Bijwerkingen.

Geen.

Wijze van gebruik.

Volwassenen: drie- a viermaal per dag 1 -2 dragees (inslikken zonder kauwen) of 2-4 eetlepels (30-60 ml) siroop.

Kinderen 0-2 jaar: 3-5 theelepels (10-15 ml) per dag; kinderen 2-7 jaar: 2-4 dessertlepels (15-30 ml) per dag; kinderen 7-15 jaar: 2-3 eetlepels (30-45 ml) per dag.

Doses tussen of voor de maaltijden in te nemen. Indien nodig kunnen de bovengenoemde doses zonder bezwaar worden verdubbeld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips