Beben

Beben is een geneesmiddel dat als werkzame stof betamethason bevat. Het middel is verkrijgbaar in de vorm van crème, zalf of gel. Het middel is een sterk werkend corticosteroïd. De crème is geschikt voor toepassing op de droge huid; de gel op de behaarde huid en de zalf op een droge schilferende huid.

Beben

Toepassing. Lokale behandeling van huidziekten: psoriasis, bepaalde vormen van eczeem.

Voorzorgen/Waarschuwing. De huisarts of huidspecialist zal de voordelen van de behandeling van bepaalde huidaandoeningen moeten afwegen tegen de bijwerkingen die cor-ticosteroïden kunnen veroorzaken.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Lokale bijwerkingen zijn: atrofie van de huid; de huid kan zo dun worden als sigarettenpapier; infecties kunnen gemaskeerd worden.

Wijze van gebruik. De arts zal de wijze van gebruik bepalen. Volg de aanwijzingen zorgvuldig op, vooral in verband met het optreden van bijwerkingen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips