Baycaron

Baycaron is een geneesmiddel dat als werkzame stof mefruside in tabletvorm bevat. Het middel bewerkstelligt uitscheiding van natrium (een bestanddeel van keukenzout), waardoor op indirecte wijze ook de bloeddruk verlaagd wordt. De maximale werking vindt 36-48 uur na inname plaats. Het middel is vooral geschikt voor langdurige behandeling van verhoogde bloeddruk en vochtophoping (oedeem).

Toepassing. Verhoogde bloeddruk. Al naar gelang de aard en de ernst van de aandoening wordt het middel alleen of in combinatie met een ander bloeddrukverlagend middel toegepast.

Baycaron

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet worden gebruikt bij een acute stoornis in de nierwerking, leverstoornissen en bij overgevoeligheid voor sulfonamiden. Diabeten moeten regelmatig het suikergehalte van het bloed controleren.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Maagklachten, misselijkheid, stoornissen in het hartritme en duizeligheid kunnen voorkomen.

Wijze van gebruik. Naar gelang de ernst van de hoge bloeddruk bedraagt de gemiddelde dagdosis 1-2 tabletten. De dosis dient ’s morgens in zijn geheel te worden ingenomen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips