Basiron

Basiron is een geneesmiddel dat als werkzame stof benzoylperoxide in verschillende vormen (hydrogel, lotion) bevat. Het middel heeft bij uitwendige toepassing een afschilferende werking. De hydrogel is verkrijgbaar in twee concentraties (5 en 10 procent) en bevat cetiol waardoor overmatige uitdroging en irritatie van de huid worden beperkt.

Toepassing. Bepaalde vormen van acne. Voorzorgen/Waarschuwing. Contact met ogen, mond- en neusslijmvlies moet worden vermeden. Gebeurt dit onverhoopt toch, dan spoelen met veel water. Niet gebruiken op een beschadigde huid of kort voor, gedurende of kort na het zonnebaden.

Basiron

Gebruik tijdens zwangerschap. Dit middel kan, voor zover bekend, zonder gevaar voor de vrucht, tijdens de zwangerschap worden gebruikt.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: roodheid, een branderig gevoel, overgevoeligheid, jeuk en kloven.

Wijze van gebruik. Gedurende een aantal dagen eenmaal per dag op de huid aanbrengen, niet inmasseren. Daarna tweemaal per dag. De gemiddelde behandelingsduur is 8-12 weken.

Als in de loop van de behandeling bijwerkingen optreden, moet op een lagere concentratie worden overgegaan of de behandeling worden gestaakt. Dit laatste is onder meer vereist als jeuk en zwelling, al dan niet met vochtafschei-ding, optreden.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips