Baralgin

Baralgin is een geneesmiddel dat als werkzame stoffen pitofenonhydrochloride en fenpiverinium in verschillende vormen (tabletten, zetpillen, injectievloeistof) bevat. Het middel heeft spierontspannende en pijnstillende eigenschappen.

Toepassing. Krampen van de gladde spieren zoals nierkolieken, urineleiderkolieken, galkolieken, maag- en darmkrampen; lichte tot middelzware astma aanvallen.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden bij hartaandoeningen, groene staar (glaucoom), vergroting van de voorstanderklier, stenose (vernauwing) van maag- en darmkanaal. Gelijktijdig gebruik van alcohol wordt afgeraden.

Baralgin

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: bloedafwijkingen, allergische reacties.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dosering wordt individueel vastgesteld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips