Balsoclase

Balsoclase is een geneesmiddel dat als werkzame stoffen o.a. pentoxyverinebase, eucalyptol, tijmextract, guaja-colglycerolether en terpineol bevat. Het middel is beschikbaar in de vorm van siroop en zetpillen (met een aparte samenstelling voor volwassenen, kinderen en baby’s). Toepassing. Bij hoest.

Voorzorgen/Waarschuwing. Niet langdurig gebruiken zonder advies van uw arts. De opgegeven dosering niet overschrijden. Diabeten moeten er rekening mee houden dat de siroop 400 mg suiker per ml siroop bevat.

Balsoclase

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Balsoclase bijwerkingen. Geen.

Wijze van gebruik. Volwassenen en kinderen boven 13 jaar: driemaal daags 1 dessertlepel siroop plus 1 eetlepel ’s avonds bij het slapengaan, met een weinig vloeistof (water of melk) of een weinig voedsel (fruit, biscuit).

Kinderen van 3 tot 13 jaar: gemiddeld driemaal daags 2 theelepels, in te nemen zoals hierboven is aangegeven of 2-3 zetpillen voor kinderen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips