Aquamox

Aquamox is een geneesmiddel dat als werkzame stof een quinazoline-derivaat in tabletvorm bevat. Het middel veroorzaakt uitscheiding van zout (natrium en chloride). De afvloeiing begint twee uur na de toediening en is zes uur later maximaal.

Aquamox

Toepassing. Vochtophoping bij aandoeningen van het hart, de lever of de nieren.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel kan ongewenste reacties met andere medicamenten geven; men moet altijd zijn arts op de hoogte stellen van het gebruik van andere geneesmiddelen, ook de huismiddeltjes.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Aquamox in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Als ongewenste bijverschijnselen kunnen optreden: maag-darmklachten (misselijkheid), huiduitslag en duizeligheid. Deze klachten zijn meestal niet van dien aard dat zij een onderbreking van de behandeling noodzakelijk maken.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dosering en het behandelschema worden individueel vastgesteld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips