Aptine

Aptine is een geneesmiddel dat als werkzame stof alprenolol in tabletvorm bevat. Het middel oefent een blokkerende werking uit op bepaalde receptoren (plaatsen waar zenuwprikkels en hormonen een invloed hebben) in het hart. De bloeddruk wordt op deze wijze verlaagd en het hart wordt beschermd tegen overmatige prikkeling.

Aptine

Toepassing. Verhoogde bloeddruk, angina pectoris (beklemming op de borst) en onregelmatigheden van de hartslag.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden indien men lijdt aan geleidingsstoornissen in het hart, onvoldoende werking van het hart, te trage hartslag of ademhalingsmoeilijkheden, zoals astma.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Aptine in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen. De concentratie van dit middel in de moedermelk is zo gering, dat geen effecten op de zuigeling plaatsvinden.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, maag-darmklachten, verstoring van het slaappatroon en misselijkheid. Overgevoeligheidsreacties van de huid zijn een enkele maal gemeld.

Wijze van gebruik. De arts zal voor elke patiënt een individueel doseringsschema vaststellen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips