Apresoline

Apresoline is een geneesmiddel dat als werkzame stof hydralazine in drageevorm bevat. Het middel bewerkstelligt door een directe vermindering van de spanning (tonus) van de spiertjes in de wand van de bloedvaten een verwijding van die vaten en op deze wijze een daling van de bloeddruk.

Apresoline

Toepassing. Verhoogde bloeddruk; bij voorkeur in combinatie met andere middelen die de bloeddruk ook verlagen.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden bij ernstige hartproblemen (infarct, angina pectoris, verkalking van de kransslagaders) en ernstige stoornissen in de nierwerking.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Apresoline in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen. Slechts gebruiken in overleg met de specialist.

Bijwerkingen. Versnelde hartactie, hoofdpijn en misselijkheid komen vooral in het begin van de behandeling voor. Verder kunnen optreden: vochtophoping, trillingen, spierkramp, duizeligheid, huidafwijkingen en bloedstoornissen.

Wijze van gebruik. De gevoeligheid voor dit preparaat is individueel verschillend. De arts zal de behandeling beginnen in kleine doses en deze langzaam laten stijgen. De onderhoudsdosering is afhankelijk van het resultaat van de behandeling.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips