Anusol

Anusol is een geneesmiddel dat als werkzame stoffen bismutgallaat en zinkoxide in verschillende vormen (zalf, zetpillen) bevat.

Toepassing. Uitwendige (zalf) of inwendige (zetpillen), niet-bloedende aambeien.

Voorzorgen/Waarschuwing. Indien de aandoening niet overgaat of terugkeert, de arts (weer) raadplegen. Wiet langdurig gebruiken.

Anusol

Buiten het bereik van kinderen houden.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Anusol in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen. Slechts gebruiken na overleg met de arts.

Bijwerkingen. In sommige gevallen kunnen een licht brandende sensatie of overgevoeligheidsverschijnselen optreden.

Wijze van gebruik. Ha zorgvuldig schoonmaken wordt ’s morgens en ’s avonds evenals na iedere stoelgang zalf op de te behandelen plek aangebracht. Men kan de zalf ook met een watje aanbrengen. De zetpil moet zo diep mogelijk in de anus gebracht worden. In het algemeen dient ’s morgens, ’s avonds en na elke stoelgang een zetpil te worden ingebracht.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips