Antalby

Antalby is een geneesmiddel dat als werkzame stoffen theofylline en piperazine in de vorm van zetpillen bevat. Het middel werkt ontspannend op de gladde spieren van de luchtpijp vertakkingen. Het heeft tevens een stimulerende werking op het hart.

Antalby

Toepassing. Astma, spastische bronchitis, hart- en circulatiestoornissen.

Voorzorgen/Waarschuwing. Bij het optreden van onrust, misselijkheid en braken moet de inname worden gestaakt en de arts worden gewaarschuwd. Wiet langer dan twee weken achtereen gebruiken.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Antalby in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: onrust misselijkheid en braken. Vooral kinderen blijken zeer verschillende gevoeligheid te bezitten voor theofylline. Er bestaat slechts een gering verschil tussen de therapeutische en giftige dosis.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dosering wordt individueel vastgesteld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips