Antabus

Antabus is een geneesmiddel dat als werkzame stof disulfiram in tabletvorm bevat. Het middel beïnvloedt het normale stofwisselingsproces van alcohol in het lichaam door remming van een bepaald enzym. Gelijktijdige inname van alcohol en disulfiram veroorzaakt een aantal onaangename gewaarwordingen. Deze reacties treden gewoonlijk binnen 5 tot 10 minuten op, maar kunnen tot 14 dagen na inname nog optreden.

Antabus

Toepassing. Als hulpmiddel bij de begeleiding van alcoholisme.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden door patiënten met ernstige hartzwakte, geestelijke stoornissen, hersenletsel, leveraandoeningen en acute alcoholvergiftiging.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Antabus in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: vermoeidheid, slaperigheid, allergische huiduitslag, zenuwstoornissen.

Wijze van gebruik. De aanvangsdosis is 2 bruistabletten per dag waarna een individuele onderhoudsdosering van meestal een halve tablet per dag wordt ingesteld. De voorgeschreven hoeveelheid uiteen laten vallen in een kwart glas water of vruchtesap; na roeren meteen innemen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips