Anafranil

Anafranil is een geneesmiddel dat als werkzame stof clomipramine in drageevorm bevat. Het middel heeft een specifieke werking op bepaalde groepen zenuwcellen in het limbische systeem van de hersenen. Het heeft een gunstige werking op psychomotorische remming, depressieve stemmingen en angst.

Anafranil

Toepassing. Depressies van verschillende aard en oorsprong.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel geeft aanleiding tot een verminderd reactie- en concentratievermogen. Vele dagelijkse bezigheden (bijvoorbeeld autorijden) kunnen ongunstig beïnvloed worden. Voorzichtigheid is geboden bij onvoldoende werking van het hart en epilepsie. Het is raadzaam tijdens de behandeling geen alcohol te gebruiken.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Anafranil in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. In het begin kunnen optreden: transpireren, droge mond, lichte tremoren, duizeligheid en oogstoornissen. Bij huidreacties moet men de arts waarschuwen.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dragees moeten tijdens of na de maaltijd met wat vloeistof worden ingenomen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips