Amphocycline

Amphocycline is een geneesmiddel dat als werkzame stoffen tetracycline en amfotericine in verschillende vormen (tabletten, capsules, crème) bevat. Het is een combinatie van twee antibiotica waarvan tetracycline een bacteriedodende werking heeft en amfotericine vooral de groei van schimmels remt.

Amphocycline

Toepassing. Dragees: behandeling van menginfecties die gevoelig zijn voor beide actieve substanties. Vaginaal tabletten en crème: infecties van de schede door bacteriën of schimmels.

Voorzorgen/Waarschuwing. Men dient zorgvuldig te letten op het optreden van secundaire infecties.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Amphocycline in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De vaginaal tabletten kunnen een branderig gevoel en jeuk veroorzaken. Capsules: overgevoeligheid voor licht kan optreden.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dosering wordt individueel vastgesteld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips