Amitriptyline

Amitriptyline is een geneesmiddel dat als werkzame stof amitriptyline in tabletvorm bevat. Het middel heeft angst-verminderende en kalmerende eigenschappen. Het leent zich in het bijzonder voor de behandeling van depressies, waarbij de symptomen angst en agitatie op de voorgrond staan.

Amitriptyline

Toepassing. Depressies en depressieve stemmingen.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel beïnvloedt de rijvaardigheid. Patiënten met de volgende aandoeningen moeten voorzichtig zijn met het gebruik: organische hersenaandoeningen, groene staar (glaucoom), harten vaataandoeningen, leverziekten, schildklieraandoeningen en vallende ziekte.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Amitriptyline in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: versnelde hartactie, verwardheid, concentratiestoornissen, slapeloosheid, nachtmerries, doof gevoel, tintelingen, allergische reacties, misselijkheid, braken, maag-darmstoornissen, duizeligheid, zwakte, vermoeidheid, slaperigheid.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dosering en het behandelplan worden individueel vastgesteld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips