Amica

Amica is een geneesmiddel dat als werkzame stof amicinonide in de vorm van een crème bevat. Het middel is een plaatselijk werkend corticosteroïd dat een gunstige werking kan hebben op het genezingsproces van bepaalde huidaandoeningen.

Amica

Toepassing. Behandeling van acute en chronische corticosteroïdgevoelige huidaandoeningen, zoals: eczeem, psoriasis, neurodermatitis.

Voorzorgen/Waarschuwing. Amica mag niet worden gebruikt bij huidaandoeningen die door een virus worden veroorzaakt.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: irritatie, droge huid, acneïforme puistjes, secundaire infecties en dunner worden van de huid.

Wijze van gebruik. De crème dient tweemaal per dag in kleine hoeveelheden op de huid te worden aangebracht. Zacht inwrijven tot de crème volledig in de huid is opgenomen. Na enkele dagen de dosering verminderen tot eenmaal per dag. In het algemeen mag niet meer dan 3Ü-6Ü gram crème per week worden gebruikt.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips