Alupent

Alupent is een merknaam van een geneesmiddel dat als werkzame stof orciprenaline in verschillende vormen (tabletten, aërosol, injectievloeistof, infusievloeistof bevat. Het middel bewerkstelligt een verbetering van de prikkelgeleiding in het hart bij gelijktijdige verhoging van de contractiekracht. Het middel is ook beschikbaar in de vorm van een aërosol en wordt dan toegepast bij astma-aanvallen.

Alupent

Toepassing. Stoornissen in de prikkelgeleiding in het hart. De aërosol wordt toegepast bij astma, zowel bij het couperen van een astma-aanval als bij het voorkomen van een dreigende aanval.

Voorzorgen/Waarschuwing. Alupent mag niet gebruikt worden door patiënten met een verhoogde werking van de schildklier.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: hartkloppingen, onrust, slaapstoornissen, duizeligheid en mictieklachten.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dosering wordt individueel vastgesteld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips