Alka-Seltzer

Alka-Seltzer is een geneesmiddel (in tabletvorm) dat als werkzame stoffen acetylsalicylzuur, citroenzuur, natriumwaterstofcarbonaat en calciumwaterstoffosfaat bevat. Het middel heeft een pijnstillende en koortsverlagende werking.

Alka-Seltzer

Toepassing. Koorts en pijn bij griep en verkoudheid, hoofdpijn, zenuwpijn, spierpijn, menstruatiepijn.

Voorzorgen/Waarschuwing. Alka-Seltzer mag niet worden gebruikt door patiënten met maag- of darmzweren, overgevoeligheid voor salicylzuur, astmapatiënten en verder ook niet bij leveraandoeningen of neiging tot bloedingen. Men mag het middel niet gedurende lange tijd of erg vaak gebruiken. Niet innemen kort voor of kort na het trekken van tanden en kiezen.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Overgevoeligheid kan optreden. Overmatig gebruik kan aanleiding geven tot braken.

Wijze van gebruik. Volwassenen: 1-3 tabletten opgelost in water, maar niet meer dan 9 tabletten per etmaal. Kinderen van 12 jaar en ouder: 1 tablet opgelost in water, maar niet meer dan drie tabletten per etmaal.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips