Alival

Alival is een geneesmiddel dat als werkzame stof nomifensine in capsulevorm bevat. Het aangrijpingspunt in de hersenen is nog onbekend. Onderzoek bij vele duizenden patiënten heeft uitgewezen dat dit middel effectief is bij depressies en depressieve stemmingen. Het vermindert vooral ook de geremdheid in handelen, die zo karakteristiek is voor een depressie.

Alival

Toepassing. Depressies van verschillende aard en depressieve stemmingen.

Voorzorgen/Waarschuwing. Alival geeft aanleiding tot een verminderd reactie- en concentratievermogen. Vele dagelijkse bezigheden (bijvoorbeeld autorijden) kunnen daardoor beïnvloed worden. Het middel mag niet gebruikt worden bij vergroting van de voorstanderklier en groene staar (glaucoom).

Gebruik tijdens zwangerschap. Het staat niet vast of het middel tijdens de zwangerschap en de zoogperiode veilig kan worden ingenomen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: toename van onrust, slaapstoornissen, hoofdpijn, droge mond, verstopping en schijnwaarnemingen (hallucinaties).

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. Tenzij door de arts anders is voorgeschreven zal de behandeling worden begonnen met 75 mg (3 capsules) per dag.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips