Algesal Forte

Algesal Forte is een geneesmiddel dat als werkzame stof diethylaminesalicylaat in de vorm van een balsem of gelei bevat. Het gewone preparaat Algesal bevat per gram balsem 10 mg diethylamine salicylaat; Algesal Forte bevat 100 mg actieve substantie en tevens 10 mg myrtecaine per gram balsem of gelei.

Algesal Forte

Het middel heeft pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Toepassing. Hulpmiddel bij de behandeling van spier- en gewrichtspijnen, stijve nek, spit, pijn in armen en/of benen, zenuwpijnen.

Voorzorgen/Waarschuwing. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor salicylzuur; niet toepassen op een beschadigde huid. De arts raadplegen indien het middel niet het verwachte resultaat oplevert.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Algesal Forte in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. In zeldzame gevallen kan irritatie van de huid optreden.

Wijze van gebruik. De crème op de pijnlijke plaats aanbrengen en licht masseren tot de balsem geheel in de huid is verdwenen. Afhankelijk van de hevigheid van de pijn kunnen deze massages twee- tot viermaal per dag worden herhaald.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips