Aldomet

Aldomet is een geneesmiddel dat als werkzame stof methyldopa in tabletvorm bevat. Het middel verlaagt de bloeddruk zowel in liggende als in staande houding.

Toepassing. Verhoogde bloeddruk.

Aldomet

Voorzorgen/Waarschuwing. Het medicament beïnvloedt de rijvaardigheid. Het middel mag niet gebruikt worden door patiënten met leveraandoeningen en hersenziekten.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Aldomet in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen. Het middel verschijnt in de moedermelk, zogende moeders mogen dit geneesmiddel dan ook niet gebruiken.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: hoofdpijn, slapte, zwakte, onwillekeurige bewegingen, sufheid, depressie, braken, opgezette buik, misselijkheid, bloedafwijkingen, huiduitslag. Bij een van deze of andere bijwerkingen, doet men er verstandig aan de arts te waarschuwen.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De aanvangsdosering bedraagt in het algemeen twee- a driemaal een tablet van 125 mg per dag. Daarna zal de aanvangsdosering worden verhoogd of verlaagd.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips