Alcasedine

Alcasedine is een geneesmiddel (in poedervorm en tabletten) dat als werkzame stoffen de volgende substanties bevat: belladonna, bismutsubcarbonaat, aluminiumhydroxide, magnesiumtrisilicaat, calciumcarbonaat en vanilline.

Toepassing. Het middel heeft een gunstige werking op maagpijn, overtollige productie van maagzuur, maagkramp, onpasselijkheid, neiging tot braken, geprikkelde slijmvliezen van het maag-darmkanaal. Het middel vormt een dunne laag in de maag ter bescherming van het maagslijmvlies.

Alcasedine

Gebruik tijdens zwangerschap. Alcasedine kan, voor zover bekend zonder bezwaar, volgens voorschrift van de arts worden gebruikt.

Bijwerkingen. Bij gebruik van een normale dosering treden in het algemeen geen bijwerkingen op; soms lichte misselijkheid.

Wijze van gebruik. Per keer 1 tablet opzuigen of kauwen 1 uur na iedere maaltijd of bij een aanval van maagpijn. Per dag niet meer dan 5 tabletten innemen, tenzij de arts anders voorschrijft.

Poeders: de inhoud van 1 zakje oplossen in een weinig water en innemen 1 uur na iedere maaltijd of bij een aanval van maagpijn. Per dag niet meer dan de inhoud van vijf zakjes innemen, tenzij de arts anders voorschrijft.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips