Albistat

Albistat is een geneesmiddel (in de vorm van tabletten, crèmes, ovula) dat als werkzame stof miconazolnitraat bevat. Het middel maakt bepaalde schimmelsoorten en bacteriën onschadelijk. Het middel wordt plaatselijk uitstekend verdragen, laat geen vlekken achter op huid en kledingstukken.

Toepassing. Vaginale infecties, veroorzaakt door candida-schimmels.

Voorzorgen/Waarschuwing. Niet toepassen bij kinderen.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Albistat in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Albistat

Bijwerkingen. Geen.

Wijze van gebruik. Klachten in en om de schede zullen vaak met behulp van een plaatselijke behandeling worden bestreden. Kenmerk van alle vaginale toedieningsvormen – tabletten, ovula (een capsulevorm) of crèmes – is dat ze in een betrekkelijk kleine hoeveelheid vocht oplossen of bij lichaamstemperatuur smelten. Eenmaal per dag (’s avonds) een ovula diep in de schede inbrengen. De behandeling dient gedurende twee weken te worden uitgevoerd ook na het verdwijnen van de jeuk.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips