Akneroxid

Akneroxid is een geneesmiddel (in de vorm van hydrogel) dat als werkzame stof benzoylperoxide bevat. De werkzame substantie heeft afschilferende eigenschappen, vermindert de overmatige produktie van huidvet en verweekt de hoornpropjes in de haarzakjes.

Akneroxid

Toepassing. Bepaalde vormen van acne.

Voorzorgen/Waarschuwing. Vermijd contact met de ogen en de slijmvliezen van neus en mond. Gebeurt dit onverhoopt toch, dan spoelen met veel water. Niet gebruiken op de onbeschadigde huid of vlak voor, tijdens of kort na het zonnebaden.

Als in de loop van de behandeling bijwerkingen optreden moet op een lagere concentratie (de gel is verkrijgbaar in 5 en 10 procent oplossingen) worden overgegaan of de behandeling moet worden gestaakt.

Gebruik tijdens zwangerschap. Akneroxid kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de ongeboren vrucht, overeenkomstig het voorschrift van de arts worden gebruikt.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: roodheid van de huid, branderig gevoel, droge huid, jeuk, kloven en overgevoeligheid.

Wijze van gebruik. Eenmaal per dag voorzichtig op de huid aanbrengen (niet inmasseren).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips