Akne-Mycin

Akne-Mycin is een geneesmiddel (in vloeistofvorm) dat als werkzame stof erytromycine bevat. Het is een smal-spectrum antibioticum dat de groei van bepaalde typen bacteriën remt. Bij plaatselijke toepassing kan het een gunstig effect hebben op acne.

Toepassing. Matige tot ernstige vormen van acne, waarbij andere lokale middelen geen of onvoldoende resultaat hebben.

Voorzorgen/Waarschuwing. De vloeistof niet in contact brengen met ogen, neus- en mondslijmvlies. Gebeurt dit onverhoopt toch, dan met veel water uitspoelen. Niet gelijktijdig toepassen met andere anti-acne-middelen.

Akne-Mycin

Gebruik tijdens zwangerschap. Akne-Mycin kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, overeenkomstig het voorschrift van de arts worden gebruikt.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: roodheid van de huid, branderig gevoel, droge huid, jeuk, afschilfering en overgevoeligheid.

Wijze van gebruik. Het middel wordt ’s morgens en ’s avonds met behulp van de applicator op de huid aangebracht. Indien na vier weken geen of onvoldoende verbetering is opgetreden dient men de arts (weer) te raadplegen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips