Akineton

Akineton is een geneesmiddel (o.a. in tabletvorm) dat als werkzame stof biperideen bevat. Het middel vermindert stoornissen in de spier- en zenuwfunctie zoals: stijfheid (rigiditeit), gebrek aan bewegingsvermogen (akinesie) en in geringe mate trillingen (tremoren).

Toepassing. Ziekte van Parkinson.

Akineton

Voorzorgen/Waarschuwing. Akineton geeft aanleiding tot een verminderd reactie- en concentratievermogen. Vele dagelijkse bezigheden (bijvoorbeeld autorijden) kunnen daardoor beïnvloed worden. Het middel mag niet gebruikt worden bij glaucoom (groene staar), hartaandoeningen, vergroting van de voorstanderklier.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Droge mond, accommodatiestoornissen van het oog, sufheid, moeheid en duizeligheid kunnen voorkomen.

Wijze van gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dosering wordt door de arts individueel vastgesteld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips