Agarol

Agarol is een geneesmiddel (in de vorm van een emulsie) dat als werkzame stoffen vloeibare paraffine en fenolftaleïne bevat. Het middel heeft een laxerende werking. De substantie vermengt zich met de darminhoud en maakt deze week, terwijl de motiliteit (beweeglijkheid) van de darm wordt aangezet.

Toepassing. Moeilijke stoelgang (verstopping, obstipatie).

Voorzorgen/Waarschuwing. Men mag het middel niet gebruiken bij plotseling opkomende buikpijn. Niet langdurig gebruiken zonder de arts te raadplegen.

Agarol

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Agarol in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Na langdurig gebruik kan zich de mogelijkheid van een tekort aan in vet oplosbare vitaminen voordoen. Soms treedt huiduitslag op.

Wijze van gebruik. Volwassenen en kinderen boven de 12 jaar: een halve tot een volle eetlepel (7,5-15 ml) voor het slapen gaan innemen. Indien nodig deze dosis de volgende dag twee uur na het ontbijt herhalen. Kinderen van zes tot twaalf jaar: een tot twee theelepels (3-6 ml) voor het slapen gaan innemen. Indien nodig deze dosis de volgende dag twee uur na het ontbijt herhalen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips