Afluvit

Merknaam van een geneesmiddel (in de vorm van dragees) dat als werkzame stoffen bevat: paracetamol, fenylefrine en ascorbinezuur. Het middel werkt voornamelijk pijnstillend en koortsverlagend.

Toepassing. Koorts, pijn en neusverstopping bij griep en verkoudheid.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden door patiënten met leveraandoeningen en verhoogde bloeddruk. Langdurig gebruik wordt ontraden. Wiet gebruiken bij geregeld alcoholgebruik. Voorzichtigheid is geboden bij gelijktijdig gebruik van bloeddrukverlagende middelen, daar het effect hiervan teniet gedaan kan worden.

Afluvit

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Afluvit in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Overgevoeligheid in de vorm van huiduitslag en galbulten kan voorkomen. Soms treedt nervositeit, slapeloosheid en duizeligheid op. Gewoonlijk komt dit alleen voor bij gebruik van hogere doses dan wordt aanbevolen.

Wijze van gebruik. Volwassenen: 2 dragees, zo nodig om de vier uur nogmaals 1-2 dragees. Maximaal 8 dragees per etmaal. Dragees in hun geheel met een slok water, thee, koffie of limonade innemen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips