Aflukin C

Aflukin C is een geneesmiddel (in de vorm van dragees) dat als werkzame stoffen kininesulfaat en ascorbinezuur (vitamine C) bevat. Het middel heeft een temperatuurverlagend effect (belangrijk bij koorts) en verhoogt tevens het weerstandsvermogen tegen bepaalde infectieziekten.

Aflukin C

Toepassing. Bij de eerste verschijnselen van griep en verkoudheid.

Voorzorgen/Waarschuwing. Aflukin C mag niet gebruikt worden door kinderen onder de zes jaar en bij overgevoeligheid voor kinine.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Overgevoeligheid voor kinine kan voorkomen. Een enkele maal zijn lichte maag-darmstoornissen waargenomen; maar deze zijn bijna altijd van voorbijgaande aard.

Wijze van gebruik. Volwassenen: naar behoefte drie- a viermaal daags 2-3 dragees. Kinderen van 6 tot 15 jaar: de helft van de dosering voor volwassenen. Kleine kinderen: bij voorkeur een van de speciale kinderpreparaten.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips