Advil

Advil is een geneesmiddel dat als werkzame stof ibuprofen in drageevorm bevat. Het middel heeft een pijnstillende en koortsverlagende werking.

Toepassing. Hoofdpijn, menstruatiepijn, reumatische pijn, spierpijn, kiespijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden door maagpatiënten, bij overgevoeligheid voor salicylzuurverbindingen, door astmapatiënten en door patiënten die met antistollingsmiddelen worden behandeld. Langdurig en veelvuldig gebruik wordt ontraden.

Advil

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Advil in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: misselijkheid, braken, diarree, overgevoeligheidsverschijnselen. Bij langdurig gebruik kunnen maag-darmbloedingen voorkomen.

Wijze van gebruik. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1-2 dragees per keer, maximaal 6 dragees per dag. Innemen met een ruime halve liter water.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips