Adalat

Adalat is een geneesmiddel dat als werkzame stof nifedipine in capsulevorm bevat. De belangrijkste eigenschap van dit middel is een vaatverwijdende werking op de bloedvaten die het hart van zuurstof voorzien.

Toepassing. Doorbloedingsstoornissen van het hart, o.a. als onderhoudsdosis bij beklemming op de borst (angina pectoris).

Voorzorgen/Waarschuwing. Men dient de arts te waarschuwen indien zich een bijwerking voordoet of wanneer circa 15-30 minuten na inname van het middel pijn in de borststreek ontstaat. Nooit zelf de dosering verlagen of de behandeling (tijdelijk) onderbreken.

Adalat

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Adalat in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen kunnen optreden: hoofdpijn, misselijkheid, warmtesensaties, duizeligheid, roodheid in het gezicht, maag- of ingewandsstoornissen, vermoeidheid en hartkloppingen.

Wijze van gebruik.

In het algemeen moeten de capsules in het geheel, zonder stukbijten, met een weinig vloeistof worden doorgeslikt. Wanneer de arts een dosering van twee capsules per keer (= 20 mg) voorschrijft, mogen de volgende twee capsules niet eerder worden ingenomen dan nadat minstens twee uur zijn verlopen sinds het innemen van de vorige twee capsules.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips