Actrapid

Actrapid is een geneesmiddel dat als werkzame stof humane monocomponent insuline bevat in de vorm van een injectievloeistof. Het middel verlaagt het suikergehalte in het bloed en wordt toegepast voor de behandeling van suikerziekte (diabetes).

Toepassing. Behandeling van diabetes mellitus.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het gebruik van te lage doseringen of het staken van de behandeling kan, met name bij insuline-afhankelijke diabeten, leiden tot hyperglykemie en diabetische keto-acidose. Deze toestanden zijn potentieel fataal. Het middel is gecontraïndiceerd bij hypoglykemie. De rijvaardigheid en het vermogen om machines te gebruiken kan afnemen afhankelijk van de wijze waarop de hypoglykemie wordt ervaren.

Actrapid

Gebruik tijdens zwangerschap. Insuline kan de placenta niet passeren. Insuline dat via de moedermelk wordt ingenomen is niet gevaarlijk voor de baby. Bij de behandeling met insuline tijdens de zwangerschap dient speciale aandacht te worden geschonken aan het in stand houden van een goede instelling van de diabetes.

Bijwerkingen. Tijdens het instellen van de insulinetherapie kunnen zwellingen en oogafwijkingen voorkomen. Deze zijn gewoonlijk van voorbijgaande aard.

Wijze van gebruik. De dosering van Actrapid wordt door de behandelend arts vastgesteld naar de individuele behoefte van de patiënt. Bijkomende ziekten, in het bijzonder met koorts, verhogen doorgaans de insuline-behoefte van de patiënt.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips