Actieve kool

Koolstofpreparaat (in de vorm van tabletten of capsules) met een zeer groot absorptievermogen, ter behandeling van aandoeningen van maag en darmen, die met diarree gepaard gaan. Hef is verkrijgbaar onder verschillende handelsnamen, o.a. Horit.

Toepassing. Vergiftigingen, diarree. Bij vaststaande of sterk vermoede vergiftiging – ook bij onbekendheid met de aard van het potentiële vergift, zoals van bessen, planten, struiken, paddestoelen – kan zo snel mogelijk en herhaald toedienen van actieve kool worden beschouwd als het meest doeltreffende en daarom eerst aangewezen middel voor eerste-hulpverlening en voor verdere behandeling. Uiteraard dient onverwijld de arts of het ziekenhuis verwittigd te worden en ook te worden geïnformeerd over de verstrekte hulpverlening.

Actieve kool

Gebruik tijdens zwangerschap. Actieve kool kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, overeenkomstig het voorschrift van de arts worden gebruikt.

Bijwerkingen. Geen.

Wijze van gebruik. Bij diarree bedraagt de dosering: 3 a 4 capsules per keer of 6-9 tabletten per keer. Deze dosis kan driemaal per dag worden ingenomen.

Bij vergiftigingen: 10 capsules of 20 tabletten per keer; dit enige malen herhalen met korte tussenpozen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips