Acnidazil

Acnidazil is een een geneesmiddel (crème) dat als werkzame stoffen miconazolnitraat en benzoylperoxide bevat. Miconazolnitraat gaat de groei van bacteriën tegen en benzoylperoxide bevordert de afschilfering van de huid.

Toepassing. Bepaalde vormen van acne.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de werkzame stoffen. Niet in contact brengen met de ogen of de slijmvliezen van de mond. Indien dit onverhoopt toch gebeurt, dan direct met veel water spoelen.

Gebruik tijdens zwangerschap. Acnidazil kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, overeenkomstig het voorschrift van de arts worden gebruikt.

Acnidazil

Bijwerkingen. Irritatie en droogheid van de huid kunnen optreden. Een allergische reactie en overgevoeligheid zijn eveneens mogelijk. Als in de loop van de behandeling bijwerkingen optreden, zoals jeuk en zwelling, al dan niet met vochtafscheiding, moet de behandeling worden gestaakt.

Wijze van gebruik. De crème in een dun laagje tweemaal daags (’s morgens en ’s avonds) op de huid aanbrengen. Voor het aanbrengen de huid met lauwwarm water wassen. De behandeling kan zolang worden voortgezet totdat de symptomen verdwenen zijn (gewoonlijk tussen de 4 en 12 weken).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips