Acid A Vit

Acid A Vit is de merknaam van een geneesmiddel (in de vorm van crème of lotion) dat als werkzame stof tretinoïne (vitamine A-zuur) bevat. Het middel remt de verhoorning van de huid. Bij bepaalde vormen van acne stoot het de meeëters uit en verhindert de vorming van nieuwe meeëters.

Toepassing. Ernstige vormen van acne, psoriasis.

Voorzorgen/Waarschuwing. Acid A Vit mag niet gebruikt worden op een beschadigde huid. Wiet gebruiken tegelijkertijd met andere middelen tegen acne of psoriasis. Gedurende de eerste 3 weken kan de aandoening verslechteren. Het effect van de behandeling kan pas na ongeveer 2 maanden beoordeeld worden.

Acid A Vit

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. Irritatie van de huid, branderig gevoel en afschilfering kunnen voorkomen. Soms treedt overgevoeligheid voor de zon op.

Wijze van gebruik. De huid goed wassen en laten drogen. De crème of lotion eenmaal per dag aanbrengen. De lotion wordt op de aangetaste huidzones aangebracht met een propje watten of met een wattenstokje. De crème wordt in een zeer dunne laag uitgesmeerd, met een propje watten of met de vinger.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips