Acetylcysteïne granulaat

Acetylcysteïne granulaat is de merknaam van een geneesmiddel (in de vorm van een sachet) dat als werkzame stof acetylcysteïne bevat. Het middel maakt taai slijm dunner, waardoor dit gemakkelijker kan worden opgehoest.

Toepassing. Hoest; produktie van taai slijm in de luchtpijp vertakkingen (bronchiën).

Voorzorgen/Waarschuwing. Patiënten met een maagzweer mogen het middel niet gebruiken. Zonder doktersadvies niet langer dan een paar dagen gebruiken. Diabeten dienen rekening te houden met het suikergehalte van het middel

Gebruik tijdens zwangerschap. Acetylcysteïne granulaat kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, volgens voorschrift van de arts worden gebruikt.

Acetylcysteïne granulaat

Bijwerkingen. Maagklachten en overgevoeligheidsreacties kunnen voorkomen.

Wijze van gebruik. Kinderen van 3 tot 7 jaar: 1 sachet per keer, maximaal 2 sachets per dag. Oudere kinderen en volwassenen: 1 sachet per keer, maximaal 3 sachets per dag. Een sachet is een klein, hermetisch afgesloten zakje, waarin zich een nauwkeurig afgepaste hoeveelheid van een poeder bevindt.

De inhoud van een sachet in een glas water oplossen en daarna opdrinken. Wiet oplossen in melk of andere vloeistoffen dan water.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips