Abdijsiroop

Abdijsiroop is de merknaam van een geneesmiddel dat in de vorm van een siroop als werkzame stoffen bevat: belladonnatinctuur, droseratinctuur, ipecacuanhatinctuur, primulatinctuur en efedrine.

Toepassing. Hoest ten gevolge van verkoudheid, griep of roken.

Voorzorgen/Waarschuwing. De aangegeven hoeveelheid mag niet overschreden worden. Indien na enkele dagen geen verbetering intreedt of de klachten zich dikwijls herhalen, doet men er goed aan de huisarts (weer) te raadplegen. Wiet langdurig gebruiken.

Diabetespatiënten dienen er rekening mee te houden dat het middel 47 gram suiker per 100 ml siroop bevat.

Gebruik tijdens zwangerschap. Abdijsiroop kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt.

Abdijsiroop

Bijwerkingen. Geen.

Wijze van gebruik. Volwassenen: 3 a 4 eetlepels (45 a 60 ml) per dag. Kinderen van 6 tot 12 jaar: 3 a 4 dessertlepels (24 a 32 ml) per dag. Kinderen van 3 tot 6 jaar: 3 a 4 theelepels (9 a 12 ml) per dag.

De fles voor het gebruik goed schudden.

De eerste dosis bij voorkeur op de nuchtere maag innemen, de tweede in de loop van de dag en de derde een uur na de laatste maaltijd of voor het slapen gaan.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips