Hoofdpijn bij kinderen

Hoofdpijn komt bij kinderen veel voor en het woord migraine is een heel ruim begrip. Een heleboel soorten hoofdpijn worden omschreven als migraine, terwijl ze dat niet zijn. Het gebied waarop spanningshoofdpijnen, die veel voorkomen, en migraine elkaar overlappen is groot. Een klassieke migraine aanval is pijn aan één kant van het hoofd, die vaak gepaard gaat met misselijkheid en tijdelijke veranderingen in het gezichtsvermogen. Kinderen leiden wel aan migraine maar gewoonlijk niet met dezelfde symptomen als volwassenen.

Hoofdpijn bij kinderen

Spastisch colon

De belangrijkste symptomen van deze aandoening zijn misselijkheid en buikpijn. Maar net zoals dat het geval is met andere soorten buikklachten, is het exacte probleem vaak niet echt duidelijk. Bovendien loopt de ernst van de symptomen sterk uiteen. De verschijnselen kunnen echter heel ernstig zijn, met koorts en overgeven.

Ongeveer de helft van deze kinderen groeit over de aanvallen heen. Sommigen ontwikkelen het typische volwassen patroon van symptomen. Dat wijst erop dat spastisch colon de feitelijke oorzaak kan zijn van herhaalde aanvallen van buikpijn bij een kind, waar geen oorzaak voor aan te wijzen is. De symptomen vallen vaak samen met perioden van spanning, zoals naar school gaan op maandagochtend. Vaak bestaat er een familiegeschiedenis van spastisch colon.

Behandeling

U kunt de persoonlijkheid van uw kind niet veranderen maar begrip voor het probleem helpt. De medische behandeling van migraine achtige hoofdpijn bij kinderen beperkt zich gewoonlijk tot het gebruik van een eenvoudige pijnstiller zoals paracetamol. Dit medicijn is heel effectief. De arts moet misschien een medicijn voorschrijven om het gevoel van misselijkheid te temperen.

Heel zelden heeft hoofdpijn bij kinderen een ernstiger oorzaak. Als de hoofdpijn van uw kind aanhoudt, ga er dan mee naar de huisarts.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips