Last van ongewenste moedervlekken, wat nu?

Iedereen heeft ze wel ergens op het lichaam zitten; moedervlekken. De vlekjes komen bij iedereen voor en iedereen heeft ze ergens anders op hun lichaam zitten. Gemiddeld gezien hebben mensen met een blanke huid ongeveer 20 moedervlekken op hun lichaam. Mensen met een donkere huid hebben er gemiddeld 10. Een moedervlek heb je vaak geen last van, maar soms kunnen ze overlast veroorzaken.

Wat zijn moedervlekken?

In jouw lichaam heb je pigmentcellen. Deze cellen hebben een invloed op de kleur van je huid. Een moedervlek is eigenlijk niet meer dan een ophoping van deze pigmentcellen. Moedervlekken zijn er in verschillende soorten en maten:

  • Lichtbruin tot zwarte kleur
  • Vlak, bol of hobbelig
  • Groot of klein

De meeste moedervlekken vormen zich tussen de leeftijd van 3 en 20 jaar (bron).

Waarom een moedervlek weghalen?

Een moedervlek zit vaak op een plek waar het niet opvalt of waar je er geen last van hebt. Maar het kan ook voorkomen dat je een moedervlek hebt op een plek waar je het liever niet hebt. Denk hierbij aan een moedervlek in het gelaat of aan een moedervlek die precies op het randje van je kleding zit.

Wat kan ik er tegen doen?

Als je een ongewenste moedervlek wilt verwijderen, dan zijn er meerdere behandelmethodes om hier vanaf te komen. Een populaire methode is een laserbehandeling. Bij Huidzorgklinieken kun je met behulp van een gespecialiseerde laser de moedervlek verwijderen. Je kunt hier vrijblijvend een afspraak maken voor een intakegesprek. Bij Huidzorgklinieken profiteer je van de volgende voordelen:

  • Persoonlijk behandelplan met een geschikte laser
  • Vaste tarieven
  • HBO-geschoolde en BIG-geregistreerde huidtherapeuten
  • Gespecialiseerde laser voor jouw huidtype

Relevante artikelen
1 reacties
  1. Eltjo Benedick

    in overleg met de dermatoloog en na zijn goedkeuring gebruik ik form.W wrattentinctuur. Werkt goed op bedekte plaatsen. De donker bruine vlekken ben ik kwijt. Het enige wat overblijft is een licht getinte bruine vlek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips