Pijnappelklier

De functie van de pijnappelklier is nauwelijks bekend. Bekend zijn de lichtgevoeligheid van de pijnappelklier en zijn functie in samenspel met de hypofyse. Samen met de hypofyse houdt de epifyse diverse levensprocessen in stand. Dit wordt een endocriene di-pool ( = twee polen) genoemd: daarbij is de hypofyse de positieve pool en de epifyse de negatieve pool.

Morfologisch behoort de pijnappelklier tot de epithalamus en daarmee tot de tussenhersenen. In vroegere eeuwen vermoedde men dat de pijnappelklier de zetel van de ziel was.

Pijnappelklier

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips