Hersenaanhangsel

Het hersenaanhangsel of hypofyse, een onderdeel van het endocriene stelsel, stuurt door de afgifte van de respectieve hormonen onze groei en ons geslachtelijk gedrag. Samen met de pijnappelklier vormt deze tevens een soort inwendige klok voor bepaalde levensritmes, bijvoorbeeld maan,- dag- en weekritme.

Hersenaanhangsel

De hypofyse is onderworpen aan de hypothalamus en is ermee verbonden via de zogenoemde hypofysesteel en behoort morfologisch gezien tot de tussenhersenen. klein orgaan dat verbonden is met de hersenen, en een zeer belangrijke rol speelt in de hormoonhuishouding. synoniem: hypofyse

Nu 15% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 15% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 15% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips