Buikspeekselklier

De alvleesklier of pancreas. In de buikspeekselklier liggen cellen die pancreassap produceren en deze in de gang naar de twaalfvingerige darm afscheiden. Tussen deze cellen liggen groepen van speciale cellen ter grootte van een speldenpunt: de zogenaamde eilandjes van Langerhans, die het hormoon insuline vormen; een gebrek aan insuline veroorzaakt suikerziekte (diabetes mellitus).

buikspeekselklier

Door toevoeging van kleurstof kunnen in de eilandjes twee soorten cellen zichtbaar gemaakt worden, elk met karakteristieke korrels. De bèta-cellen vormen insuline en scheiden het af in de bloedbaan. De alfa-cellen produceren een hormoon, glucagon, dat de bloedsuikerspiegel verhoogt door de afbraak van het leverglycogeen te stimuleren.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips