Parasympathicus

Terwijl de sympathicus in stresssituaties de overhand heeft, domineert de parasympathicus in tijden van rust en ontspanning. Zijn oorsprongscellen liggen in de hersenstam (truncus cerebri) en in het ruggenmerg (medulla spinalis). Een groot deel van de parasympathische zenuwvezels (vagus) loopt uit in de tiende hersenzenuw (Nervi craniales).

Parasympathicus

De parasympathicus laat het hart (cor) langzaam kloppen. De secretie van de spijsverteringssappen wordt bevorderd en het algemene spijsverteringsproces wordt versterkt. De ademhalingsfrequentie is verlaagd en de pupillen zijn vernauwd. Wanneer de parasympathicus dus de overhand heeft, bevindt men zich in een fase van lichaamsopbouw.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips