Nervus trigeminus

Nummer V van de nervi craniales (hersenzenuwen) is de nervus trigeminus. Hij begint aan de zijkant van de pons Varolii en heeft twee bronnen: een tastbron en een motorische bron. De tastbron heeft twee vertakkingen: de één begint vanuit de gezichtshuid en loopt naar de slijmvliezen in het hoofd, de andere ontspringt vanuit de tanden en voert naar de pons Varolii. De motorische bron loopt vanuit de pons Varolii naar de spieren voor de masticatio (kauwen) in de kaken en wangen.

Nervus trigeminus

Deze vijfde hersenzenuw is de belangrijkste tastzenuw van het gezicht en speelt ook een rol bij de gewaarwordingen in het gezicht, op de schedel, de tanden en bij de bewegingen van de kauwspieren.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips