Hartkamers

De hartkamers vormen de eigenlijke pomp van de bloedsomloop. Hierdoor wordt het bloed in de grote slagaders geperst. De weg door de longcirculatie kost door de lengte ervan wezenlijk minder kracht dan die door de lichaamscirculatie. Om die reden werkt de linkerhartkamer met een aanmerkelijk hogere druk dan de rechterkamer, wat tot gevolg heeft dat de wanden van de linkerhartkamer over een grotere spiermassa beschikken dan de wanden van de rechterhartkamer.

Hartkamer

Hartkamer

De hartkamers worden door een tussenschot van elkaar gescheiden (tussenschot tussen linker en rechter hartkamer = septum interventriculare). Het tussenschot is op de plaats waar de kamer aan de boezem grenst bindweefselachtig en voor de rest van spierweefsel. De grens met de boezem wordt gevormd door een tweeslippige klep (de valva bicuspidalis, ook wel mitralisklep) genoemd.


Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips