Review van het M line Wave 360° hoofdkussen

Een goede nachtrust is van veel factoren afhankelijk en één daarvan is het hebben van een goed hoofdkussen. Het juiste hoofdkussen zorgt ervoor dat je de juiste mate van nachtrust kunt krijgen, op een ontspannen manier. Daarbij is het ook belangrijk dat je hoofdkussen goed samengaat met je matras. Om deze redenen hebben we het M line Wave 360° hoofdkussen getest. M line staat bekend om de lekkere en stevige matrassen die bij elk slaapcomfort passen, maar houdt dit hoofdkussen de eer ook zo hoog? Dat wordt in deze review duidelijk.

Een aanpasbaar hoofdkussen

Iedereen die ervaring heeft met het uitzoeken van een goed passend hoofdkussen weet dat het beste kussen afhankelijk kan zijn van de soort slaper. Daarom is het Wave 360° hoofdkussen van M line een echte aanrader. Wie bekend is met de matrassen van deze fabrikant weet dat deze zich aanpassen aan de lichaamsbouw en slaaphouding van de slaper, en dit is geen ander verhaal bij het hoofdkussen. Het M line Wave 360° hoofdkussen vormt zich als het ware naar de vorm van je hoofd en hoe deze op het kussen ligt. Dit zorgt voor de optimale ondersteuning tijdens het slapen, zodat je ook echt uitgerust wakker kunt worden.

Bij de optimale ondersteuning komt veel kijken. Zo is het belangrijk dat je nek goed ondersteund wordt. Doordat het M line Wave 360° hoofdkussen je nek stevig maar zacht ondersteunt, wordt je ook ontspannen en zonder pijn of andere last wakker. Vergeet naast je nek ook niet je hoofd en je schouders. Deze hebben ook een goede ondersteuning nodig en daar hebben ze bij M line ook hier aan gedacht.

Kussen en matras als één

Het passende matras is ook belangrijk voor je kussen. Als je op een matras ligt dat je lichaam goed ondersteunt, loopt dit door in je kussen. De combinatie van het M line Wave 360° hoofdkussen en een M line matras is daarbij ideaal.

Je lichaamsbouw en slaaphouding zijn tot slot ook zeer belangrijke factoren voor een goede nachtrust. Omdat iedereen anders slaapt, heeft iedereen andere behoeftes aan hoe je kussen je moet ondersteunen. Hier moet er bijvoorbeeld gekeken worden naar of je op je buik, rug of zij slaapt. Iemand die vooral op zijn buik slaapt, heeft behoefte aan een steviger matras en daarmee ook een steviger kussen. Daarentegen hebben zijslapers de meeste behoefte aan ondersteuning.

Goed materiaal dat zich echt naar je hoofd vormt

Mocht je wakker worden met nekklachten, dan is de kans groot dat je een verkeerd hoofdkussen hebt dat zich niet goed vormt naar jouw lichaamsbouw dan wel -houding. Het M line Wave 360° hoofdkussen bestaat uit meerdere delen. De hoogte en hardheid van het kussen kun je daarmee altijd in de juiste stand laten zitten. Je vormt deze hoogte en hardheid met je lichaamsbouw zelf, waardoor het kussen al het werk voor je doet. Zo heb je met het M line Wave 360° hoofdkussen altijd een kussen dat ook echt bij je slaapcomfort past.

Het M line Wave 360° hoofdkussen is onder andere gemaakt van Visco Foam. Dit is een speciale vorm van memory foam, dat in de volksmond ook wel bekend staat als traagschuim. Hierdoor kan het hoofdkussen zich zo goed naar de vorm en houding van je hoofd vormen. Verder is er een laag Soft Foam, welke dient voor een goede afvoer van lucht en vocht, en de Air Comfort laag, de in de meeste gevallen bovenste gelegen laag dat ook bestaat uit traagschuim, maar zachter aanvoelt dan het Visco Foam.

De juiste hoogte

Zoals hierboven al benoemd is naast de hardheid van het hoofdkussen de hoogte ook belangrijk voor het comfort ervan. Het M line Wave 360° hoofdkussen is daarom ook in hoogte aan te passen. Hierin verschilt M line met andere fabrikanten. De ene zijde van het kussen is hoger dan de andere zijde. Dit is gedaan om je goed te laten kiezen welke ondersteuning voor jou het lekkerst ligt, maar ook omdat voor iedereen slaapcomfort anders in te vullen is. Waar de een juist meer behoefte heeft aan hoog slapen, vindt de ander dit juist onprettig. Daarbij is het fijn dat je deze keuzes hebt, als je merkt dat je huidige slaaphouding toch niet fijn ligt.

Het mooie aan het variëren in hoogte is dat je zelf kunt bepalen welk van de lagen je wegneemt uit het kussen. Daarbij is het handig dat mocht je toch willen veranderen, dat je de eerst verwijderde laag gewoon weer moeiteloos kan toevoegen. Hierdoor heb je nog meer keuze in het vinden van het perfect passende kussen.

Op ieder kussentje past een hoesje

Bij een uniek hoofdkussen hoort natuurlijk ook een eigen hoes. Het M line Wave 360° hoofdkussen heeft daarom een uniek hoes, die optimaal werkt bij het zelf samen te stellen karakter van het kussen. De bijgeleverde hoes van het M line Wave 360° hoofdkussen is geschikt voor alle seizoenen. Zo maakt het niet uit in wat voor tijd van het jaar je gebruikmaakt van je kussen, deze zal altijd comfortabel aanvoelen en niet te warm of juist te koud worden.

Conclusie

Het M line Wave 360° hoofdkussen voldoet aan alle eisen die je maar aan een hoofdkussen zou kunnen stellen. Doordat er veel verschillende standen beschikbaar zijn waar je oneindig mee kunt variëren, is het een knappe prestatie als je met dit hoofdkussen niet het slaapcomfort kunt vinden wat je nodig hebt. Vooral wanneer je ook een matras van deze fabrikant hebt.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips