Review van het M line Wave matras

Voor de best mogelijke nachtrust is beschikken over het perfecte matras van essentieel belang. Daarom dat er ook zoveel verschillende soorten matrassen op de markt worden gebracht. Elk model biedt natuurlijk zo zijn eigen voordelen. Zoals er ook nadelen aan zitten. Het is daarom belangrijk om eens specifiek uit te lichten wat het M line Wave matras nu eigenlijk zo goed maakt. Waarom scoort dit matras bijvoorbeeld een 7,6 in de test van de Consumentenbond? In deze review volgt het antwoord.

Top 3 getest door de Consumentenbond

De Consumentenbond test regelmatig matrassen. In de meest recente test die in 2019 werd uitgevoerd, kwam het M line Wave matras als derde uit de test met een score van 7,6. In de test werd naar verschillende zaken gekeken. Ook benoemde de Consumentenbond M line tot het beste merk van 2019. Vooral de kwaliteit en het comfort van de verschillende lagen wordt benadrukt. Daarnaast is het volgens de specialisten van de Consumentenbond belangrijk dat proefslapen maar liefst 125 dagen mogelijk is.

Ervaringen met het M Line Wave matras

Het M line Wave matras wordt ook wel een one size fits all matras genoemd. Dat betekent niet dat er maar één variant is die geschikt is voor iedereen. Het betekent juist dat je het matras gemakkelijk kan aanpassen aan je eigen wensen en eisen. Daardoor is het dus ook voor iedereen mogelijk om er op de meest ideale manier op te slapen. In de eerste plaats komt dat doordat het matras uit twee losse lagen bestaat: een koudschuim laag die aan de ene kant zacht is en aan de andere kant hard, en een laag die aan de ene kant uit traagschuim en aan de andere kant uit Aircomfort bestaat. Die kan je afzonderlijk van elkaar op de best mogelijke manier gebruiken. Omdat het matras in een doos wordt afgeleverd, is het direct gemakkelijk op zijn plek te brengen en kan je er al snel op een goede manier van genieten. Het aanpassen aan jouw lichaam kan dan beginnen.

Doordat de lagen afzonderlijk van elkaar te positioneren zijn, kan je dus zorgen dat je altijd voldoende ondersteuning hebt. Je hebt in de eerste plaats het koudschuimmatras als onderlaag. Daarboven zit een laag traagachuim en zachte Aircomfort. Dit laatste is de belangrijkste reden waarom je er zo comfortabel op slaapt. Waar veel matrassen in een bepaalde stand blijven, is het M line Wave matras juist helemaal in lijn met jouw lichaam te brengen. Wie dit probeert, zal al direct merken hoeveel effect dit heeft. Niet alleen slaap je beter en lekkerder. Ook merk je direct welk rustgevend effect de goede ondersteuning op je gehele lichaam heeft. Je zal al snel ontdekken dat bepaalde klachten verdwijnen.

Goed ventilerend matras

Niet alleen de stevigheid en de ondersteuning maken het M line Wave matras van bijzondere kwaliteit. Ondanks de grote mate van aanpasbaarheid, is wel gezorgd dat een aantal basisvoorwaarden voor comfortabel gebruik gewoon gewaarborgd blijven. Denk dan aan de hoge mate van ventilatie. Denk ook aan kenmerken als antiallergeen en antihuisstofmijt. Het is natuurlijk net zo belangrijk dat het matras schoon en hygiënisch is om op te slapen. De aanpasbaarheid komt hier dan nog eens bovenop om het extra aantrekkelijk te maken.

Wie voor het eerst op dit matras slaapt, zal merken dat het wel even wennen zal zijn om op dit matras te slapen. Dit betekent niet dat het ongemakkelijk voelt. Het is juist zo dat een nieuwe ervaring wordt geboden van hoe goed slapen op een goed matras zou moeten zijn. Zodra je merkt wat ondersteuning eigenlijk voor de kwaliteit van je slaap doet, zal je snel genoeg merken welke waarde de M line Wave voor jou heeft.

Hoe beoordelen wij de M Line Wave?

Door onze eigen ervaringen af te zetten tegen de tests die we bijvoorbeeld bij de Consumentenbond hebben gezien, kunnen we tot een nog betrouwbaarder oordeel komen. Wij zijn net als de Consumentenbond zeer enthousiast over de kwaliteit en de mate van ondersteuning die geboden wordt door het matras. Vooral de omwisselbare lagen zijn daarin een zeer belangrijke factor.

Dat door M line de mogelijkheid om 125 dagen proef te slapen wordt geboden zegt natuurlijk ook veel. Je krijgt uitgebreid de tijd om te ontdekken of het wel echt bij jou past. Mocht je dan nog merken dat het niet helemaal is wat je zoekt, dan kan je het nog gratis terugsturen ook. Het wordt dan opgehaald zonder dat hier kosten aan verbonden worden. M line is dus wel heel zeker van zijn zaak als het gaat om het matras. Dat blijkt tevens uit de 10 jaar garantie die je krijgt wanneer je het matras gewoon houdt.

De kosten van het matras

Natuurlijk is het ook belangrijk om naar de kosten te kijken. Wanneer je een M line Wave matras bestelt, dan kijk je vooral ook naar de verhouding tussen de prijs en wat je ervoor krijgt. De kwaliteiten van het matras in het gebruik zijn hiervoor al uitvoerig besproken. De prijs is vergeleken met andere goede matrassen ook erg goed. Zo kost het meest gangbare éénpersoonsformaat €449. Bovendien hebben wij voor onze bezoekers een kortingscode weten te bemachtigen. Met de kortingscode Menselijklichaam ontvang je t/m 31 mei 2020 10% korting op de gehele collectie.

Ook is het van belang om naar andere belangrijke kenmerken te kijken. Zo komt het matras in een doos. Het is vacuüm verpakt en opgerold. Je brengt het dus gemakkelijk naar boven naar de slaapkamer, zonder het te beschadigen. Daarnaast is het matras ook nog eens geschikt voor allerlei soorten bedden. Of je nu een lattenbodem hebt, een schotelbodem, een spiraalbodem of een boxspring, het matras past er altijd bij. Het past zich in dat opzicht net zo gemakkelijk aan, als dat het aan je lichaam is aan te passen. Daardoor kan ieder type slaper op elk type bed eindelijk genieten van optimale nachtrust.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips