Weegbree

ALGEMENE BESCHRIJVING

Weegbree groeit in heel Europa op voedzame grond en bij voorkeur op paden. Weegbree is een zogenaamde “tredplant” hetgeen impliceert dat hij er goed tegen kan om vertrapt te worden. Doordat andere planten daar minder goed tegen kunnen heeft de Weegbree vrij spel op de platgetreden paden. Weegbree bloeit vanaf de lente tot diep in de herfst met onaanzienlijke bloeiaren.

Weegbree

AANBEVOLEN DOSERING

’s Morgens, ’s middags en ’s avonds 1 capsule vóór de maaltijd met voldoende water innemen.

TE GEBRUIKEN BIJ

hooikoorts
• jeuk
allergie, huidproblemen
astma, bronchitis

Tegen allergieën

Het blad van de Weegbree bevat iridoïden waarvan het hoofdbestanddeel aucuboside is. Aucuboside heeft een jeukstillende werking en is derhalve bijzonder geschikt voor de behandeling van huidaandoeningen en allergieën die met jeuk gepaard gaan. Weegbree heeft tevens een slijmoplossende en ontstekingsremmende werking waardoor het geschikt is voor de behandeling van astma en bronchitis.

Tegen hooikoorts

Personen die aan hooikoorts lijden zijn allergisch voor het stuifmeel (pollen) van bloeiend gras. Bij inademing ontstaat er vrijwel onmiddellijk een reactie op de van buiten het lichaam afkomstige stof in de vorm van niesbuien, een loopneus en rode tranende ogen. Met Weegbree kan hooikoorts binnen 48 uur worden bestreden door gedurende 1-2 dagen elk uur 1 capsule met voldoende water in te nemen (maximaal.9 per dag).


Relevante artikelen
1 reacties
  1. bedankt voor uw advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips