Mariadistel

TE GEBRUIKEN BIJ
• alcoholmisbruik
• leverreiniging
voedselvergiftiging

AANBEVOLEN DOSERING

’s Morgens, ’s middags en ’s avonds 1 capsule tijdens de maaltijd met voldoende water innemen.

ALGEMENE BESCHRIJVING

Mariadistel komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en groeit in het wild bijna altijd op een zonnige plek langs de kust. In het voorjaar loopt de plant uit met een stekelig blad dat uitgesproken witte nerven heeft. Na juni komen er roodpurperen bloemen aan de ongeveer 1 meter hoge stengels. De vrucht is een zwartgespikkelde, eivormige dopvrucht met zaadpluis.

Mariadistel

LEVERVRIENDELIJKE PLANT

De vrucht van de Mariadistel bevat een drietal bestanddelen, bekend onder de verzamelnaam silymarine, die een heilzame werking op de lever hebben. Silymarine bevordert de reconstructie van de lever en stimuleert het wegstromen van gal naar de galblaas. Hierdoor voorkomt Mariadistel leverinsufficiëntie (onvoldoende werking van de lever) en de vorming van galstenen.

Mariadistel kan ook worden ingezet om de belasting van de lever te verminderen bij overmatig alcoholgebruik. Bij voedselvergiftiging wordt Mariadistel ingezet omwille van zijn ontgiftende en leverreinigende werking.


Relevante artikelen
1 reacties
  1. Ik slik sinds een aantal dagen 1 capsule elke ochtend. Ik bewaar het wel in de koelkast, is dit erg? Kan ik pijn krijgen rond de lever door dit kruid ? Alvast bedankt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips